Sunday 1 January 2023

Vegan Βασιλόπιτα

 Υπάρχουν πλέον τόσο πολλές και τόσο νόστιμες συνταγές για Vegan Βασιλόπιτα στο διαδίκτυο, που πραγματικά δεν ξέρεις, ποια να πρωτοδοκιμάσεις.
Εμείς εφέτος δοκιμάσαμε μία συνταγή από την ιστοσελίδα The Veggie Sisters, η οποία ήταν τόσο εύγευστη, που αισθάνομαι την ανάγκη να την γνωστοποιήσω!
Ακολουθήσαμε τις οδηγίες της συνταγής, κάνοντας αναγκαστικά κάποιες μικροαλλαγές, επειδή έτυχε να μην έχουμε όλα τα υλικά της συνταγής στο σπίτι. 
Υλικά: 
- 450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένο με 1,1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γραμμάρια χυμός πορτοκαλιού
- 200 γραμμάρια φυτικό "γάλα" σόγιας με γεύση βανίλια
- 1 βανίλια 
- 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 280 γραμμάρια ζάχαρη
- 60 γραμμάρια σουσάμι
- ξύσμα από δύο πορτοκάλια
- 1,1/2 κ.γ. σόδα
- λίγο ξύσμα σοκολάτας 
- Επίσης: Λίγο ξύσμα σοκολάτας και ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση. 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το "γάλα", το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
Σε δεύτερο μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την σόδα μέχρι να αφρίσει και έπειτα τον αναμειγνύουμε με το μείγμα του λαδιού. 
Προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι (με την μπέικιν πάουντερ), το σουσάμι και το ξύσμα σοκολάτας ανακατεύοντας το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. 
Λαδώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. 
Αφού ψηθεί η Βασιλόπιτα, την διακοσμούμε με τριμμένη σοκολάτα και ζάχαρη άχνη.
Για να σχηματίσουμε την χρονολογία, κόβουμε τέσσερα χαρτάκια στο σχήμα των αριθμών 2023 και τα απλώνουμε επάνω στην Βασιλόπιτα, πριν την διακοσμήσουμε με τα τρίματα σοκολάτας και την ζάχαρη άχνη. Αφού κάνουμε τη διακόσμηση, αφαιρούμε τα χαρτάκια και μένουν τα σχήματα των αριθμών. 
Έτοιμη και με υπέροχη γεύση!!!
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία και επισκέψου την ιστοσελίδα The Veggie Sisters, όπου μπορείς να δεις και να δοκιμάσεις πολλές νοστιμότατες vegan συνταγές, καθώς και την αυθεντική συνταγή της Βασιλόπιτας, με βάση την οποία φτιάξαμε την δική μας: