ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΑΣ και Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΜΑΣ!!!

Εάν θέλουμε να σταματήσει όλο αυτό το άδικο μαρτύριο, τότε η λύση είναι μία : ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να αγοράσουμε και να καταναλώσουμε οποιοδήποτε ζωικό προϊόν !!! Ούτε τρόφιμα ζωικά, ούτε δέρμα, ούτε γούνα, ούτε μπιμπελό και προσέχουμε πάντα τα προϊόντα που αγοράζουμε, να είναι οικολογικά και να μην έχουν δοκιμαστεί σε ζώα !!! Δεν θέλουμε να είμαστε ο άνθρωπος.... "Φάτα-ούλας" !!!

Monday, 26 January 2015

Kοτσύφι: ένας καλός φίλος των γεωργών!

     Τα κοτσύφια είναι παμφάγα. Τρώνε σκουλήκια, σαρανταποδαρούσες, ακρίδες, σαλιγκάρια, διάφορους καρπούς, αλλά και την μελίγκρα, καθώς και τον δάκο της ελιάς!
     Ο δάκος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της ελιάς και συχνά είναι η αιτία να πέφτει η ποιότητα όλης της παραγωγής των γεωργών. Επομένως, εκείνος που προστατεύει τα κοτσύφια και άλλα πουλιά που τρώνε τον δάκο, όπως τσιροβάκους, παπαδίτσες, κοκκινολαίμηδες κ.λ.π., βοηθάει και στην προστασία της ελιάς, ενώ αντιθέτως, αυτός που σκοτώνει τα κοτσύφια (και ό,τι άλλο πάρει ο Χάρος από τα σκάγια...), γίνεται μέρος της αιτίας της αύξησης του δάκου και της καταστροφής της ελιάς...
     Τα κοτσύφια γενικώς είναι υπέροχα πλάσματα, με θαυμάσιο κελάηδημα, που εάν τους φερθείς φιλικά, σε πλησιάζουν και με την ύπαρξή τους ομορφαίνουν όλο το τοπίο, όπως και τα άλλα πουλιά.
     Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην εικόνα με την φωλιά κοτσυφιών σε κτήμα μας, το οποίο βιοκαλλιεργούμε και προστατεύουμε μετατρέποντάς το σε ένα καταφύγιο για τα πουλιά και γενικά για την άγρια ζωή και επισκέψου την ιστοσελίδα του δυναμικού Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ: