Monday 8 August 2016

Δικαστικά πλέον θα κινηθεί η Οργάνωση "Sea Shepherd" ενάντια στην σφαγή των φαλαινών στα νησιά Φαρόε.

Τις τελευταίες εβδομάδες άρχισε να πραγματοποιείται σε διάφορες ακτές των νησιών Φαρόε το αιματηρό και παράνομο έθιμο της σφαγής των φαλαινών Grind. 
Η Παγκόσμια Οργάνωση "Sea Shepherd" είναι μία από τις Φιλοζωικές - Οικολογικές Οργανώσεις που αγωνίζεται κατά του εθίμου αυτού ήδη από το 1983.
Έχουν γίνει πολλές διαμαρτυρίες, αγώνες και κάθε χρόνο φιλόζωοι από όλον τον κόσμο στέλνουν αμέτρητες επιστολές διαμαρτυρίας προς κάθε υπεύθυνο. Η Δανία, στην οποία ανήκουν τα νησιά Φαρόε, συνεχίζει να ισχυρίζεται, ότι την ευθύνη έχουν οι αρχές και οι κάτοικοι των Φαρόε Νήσων.
Τώρα, το παράρτημα της  "Sea Shepherd" στην Ολλανδία αρχίζει δικαστικό αγώνα κατά της Δανίας ως υπεύθυνης για το παράνομο αυτό έθιμο. Στην Ευρώπη απαγορεύεται το κυνήγι των φαλαινών και τα νησιά Φαρόε απέκτησαν μεν κάποια αυτονομία, αλλά συνεχίζουν να διοικούνται από την Δανία, επομένως η Δανία πρέπει να το σταματήσει! 
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα και δες περισσότερες πληροφορίες, καθώς και ένα βίντεο από το βάρβαρο αυτό έθιμο στην ιστοσελίδα του γερμανικού τμήματος της Οργάνωσης "Sea Shepherd":