Friday 30 June 2017

Οικολογική λύση στα σκουπίδια της Ζακύνθου.

Με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου τελικά θα υλοποιηθεί η κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμάτων με μηχανική διαλογή και Κομποστοποίηση!
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία με έναν σωρό σκουπιδιών στην Ζάκυνθο τον Μάϊο και διάβασε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα "4 green" (Πράσινο Σπίτι):


Απορίας άξιο είναι, το ότι στην Ζάκυνθο, όπως συμβαίνει δυστυχώς σε όλην την Ελλάδα, τα περισσότερα από τα απορρίμματα που ήταν πεταμένα σε σωρούς είναι ανακυκλώσιμα και κάδοι Ανακύκλωσης υπάρχουν στην Ζάκυνθο! Γιατί λοιπόν κάποιοι αντί να διαχωρίζουν τα απορρίμματά τους και να τα ρίχνουν στους κάδους Ανακύκλωσης, προτιμούσαν να τα πετάνε όλα ανακατεμένα στην άκρη του δρόμου;
Και την ίδια στιγμή που κάποιοι γέμιζαν το νησί με σκουπίδια πεταμένα όπως-όπως και μάλιστα σε μία εποχή που αρχίζει ο τουρισμός, βλάπτοντας έτσι πολλαπλά το νησί, υπήρχε και η άλλη ομάδα πολιτών που φώναζε υπέρ της Ανακύκλωσης. Ανάμεσά τους ήταν και ο "Φορέας Διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου". Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία με διαμαρτυρία πολιτών υπέρ της Ανακύκλωσης στην Ζάκυνθο τον Μάϊο 2017 και επισκέψου την ιστοσελίδα του Φορέα: