Wednesday 10 July 2019

Προστατευόμενο Θαλάσσιο Πάρκο της Νήσου Γυάρος.

Μετά από μακροχρόνια εργασία των Οικολογικών Οργανώσεων "Σύλλογος Προστασίας της Φώκιας Μονάχους - Μονάχους" (ΜΟΜ) και του Ελληνικού τμήματος του WWF, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Κυκλάδες-LIFE, με την οριοθέτηση της Γυάρου εντός περιοχής NATURA 2000 και σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με τους Δήμους Άνδρου και Σύρου και με άλλους αρμόδιους φορείς, επιτέλους η Νήσος Γυάρος και η γύρω θαλάσσια περιοχή χαρακτηρίζονται Εθνικό Προστατευόμενο Θαλάσσιο Πάρκο! Αυτό σημαίνει, ότι με την απαγόρευση ανθρωπίνων παρεμβάσεων στην περιοχή, η βιοποικιλότητα θα επιστρέψει σύντομα στην θαλάσσια περιοχή της Γυάρου! 
Ένα θαυμαστό παράδειγμα προς μίμηση! Η Ελλάδα, εάν η θαλάσσια ζωή προστατευόταν, θα ήταν ένα παγκόσμιο κέντρο καταδυτικού τουρισμού! Τουρίστες από όλον τον κόσμο θα έρχονταν, με σκοπό να καταδυθούν, για να κάνουν παρατήρηση της υπέροχης θαλάσσιας ζωής! 
Εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για την όλη διαδικασία και την σταδιακή εξέλιξη του χαρακτηρισμού της Γυάρου ως Προστατευόμενη Περιοχή, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία και διάβασε ένα εκτενές, πολύ κατατοπιστικό άρθρο της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: