Sunday 28 July 2019

Η Ευρωπαϊκή ποδηλατική διαδρομή EUROVELO 11 περνάει μέσα από την Χαλκίδα!

Οι Ευρωπαϊκές διαδρομές EUROVELO διασχίζουν τις Ευρωπαϊκές χώρες ανοίγοντας τον δρόμο στον Οικολογικό - Ποδηλατικό Τουρισμό και καθιστώντας δυνατό σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη το να ταξιδέψει σε όλην την Ευρώπη με το ποδήλατο.
Μέσα από την Ελλάδα περνούν τρεις Ευρωπαϊκές διαδρομές: η EUROVELO 8, η EUROVELO 11 και η EUROVELO 13
Η EUROVELO 11 στην Ελλάδα διασχίζει την Κεντρική Μακεδονία, συνεχίζει στην Θεσσαλία και στην Στερεά Ελλάδα φθάνοντας έως την Αττική. 
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και αυτό είναι προς τιμήν της, είναι η πρώτη περιφέρεια της Ελλάδας που προχωράει στην υλοποίηση του σχεδιασμού και της σηματοδότησης μίας Ευρωπαϊκής ποδηλατικής διαδρομής. 
Ο Ποδηλατόδρομος θα περνάει και μέσα από την Χαλκίδα! Η μία είσοδος / έξοδος θα είναι από την παλαιά γέφυρα και η άλλη είσοδος / έξοδος θα είναι από την νέα γέφυρα.
Ο Ποδηλατικός Τουρισμός είναι μία μορφή Οικολογικού (δηλαδή φιλικού προς την φύση)Τουρισμού και θα ανοίξει τον δρόμο για πολλά επαγγέλματα γύρω από το ποδήλατο, αναβαθμίζοντας παράλληλα και την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων. 
Εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία με το Κόκκινο Σπίτι στην Χαλκίδα και διάβασε ένα πολύ κατατοπιστικό, ενημερωτικό άρθρο στην ιστοσελίδα Eurovelo.gr: