Saturday, 2 May 2020

Πανεύκολη συνταγή κρέμας με νιφάδες βρώμης!

Οι νιφάδες βρώμης χρησιμοποιούνται σε όλο και περισσότερες αλμυρές και γλυκές συνταγές.
Το πρωί συνήθως τρώγονται με διάφορα άλλα δημητριακά και φυτικό γάλα (σόγιας, αμυγδάλου κ.λπ).
Στην Γερμανία εδώ και αιώνες τις βράζουν και φτιάχνουν μία νόστιμη και υγιεινή κρέμα.
Μία πανεύκολη και πολύ νόστιμη βασική συνταγή για vegan κρέμα με βρώμη είναι η ακόλουθη:
- 2 κούπες γάλα σόγιας
- 1 κούπα νιφάδες βρώμης
- 2 κουταλιές σούπας λάδι ελιάς
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις διάφορα άλλα υλικά ανάλογα με τις γευστικές σου προτιμήσεις, όπως, για παράδειγμα, τον χυμό και μερικά λεπτά κομμάτια από το εξωτερικό κίτρινο μέρος του φλοιού ενός μικρού λεμονιού, ή αποξηραμένα φρούτα, όπως σταφίδες, βερίκοκκα κ.ά.
Βράζουμε όλα τα υλικά για λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να χυλώσουν και να γίνουν κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα σε δύο μπολ και πασπαλίζουμε με κανέλλα. Έτοιμη! Τρώγεται ζεστή τον Χειμώνα, αλλά και κρύα το Καλοκαίρι.
Εννοείται, ότι πάντα προτιμάμε προϊόντα Οικολογικής Γεωργίας για το καλό της υγείας μας, αλλά και για το καλό του Πλανήτη μας!