Monday 7 November 2022

1η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Veganism

 Κάθε 1η Νοεμβρίου οι vegans σε όλον τον κόσμο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Veganism με διάφορες ευχάριστες, ειρηνικές εκδηλώσεις, ειρηνικές διαμαρτυρίες και γιορτές, οι οποίες συνεχίζονται όλον τον μήνα Νοέμβριο. 
Ως παράδειγμα αναφέρουμε την παγκόσμια οργάνωση Anonymous for the Voiceless, της οποίας οι ομάδες σε διάφορες χώρες του κόσμου στις αρχές κάθε Νοεμβρίου πραγματοποιούν την Παγκόσμια Ημέρα του Κύβου της Αλήθειας (International Cube of Truth Day). Τα μέλη της κάθε ομάδας χωρίζονται σε δύο τμήματα: σε εκείνα που στέκονται αμίλητα σχηματίζοντας έναν κύβο και δείχνουν στους περαστικούς την βιαιότητα που κρύβεται πίσω από την κατανάλωση ζωικών προϊόντων, κρατώντας εναλλάξ μία οθόνη που δείχνει σκηνές από τον βασανισμό και την σφαγή των ζώων και μία πινακίδα που γράφει "ΑΛΗΘΕΙΑ". Η δεύτερη ομάδα συζητά με τους ενδιαφερόμενους περαστικούς και αντικαθιστά τα μέλη της πρώτης ομάδας, όταν κουραστούν.
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα και δες κάποιες από τις εκατοντάδες διαμαρτυρίες που πραγματοποίησαν οι άλλοτε μικρές και άλλοτε μεγάλες ομάδες της Anonymous for the Voiceless αυτές τις ημέρες σε διάφορα μέρη του κόσμου: