Tuesday 8 November 2022

Επιτροπή ενάντια στην δολοφονία των πουλιών (Komitee gegen den Vogelmord)

 Οι ομάδες της "Επιτροπής ενάντια στην δολοφονία των πουλιών" (Komitee gegen den Vogelmord), για να σταματήσουν την εξολόθρευση των μεταναστευτικών πουλιών που συμβαίνει κάθε χρόνο κυρίως στις Μεσογειακές χώρες, προχωρούν σε ελέγχους με την βοήθεια της Αστυνομίας.
Οι ομάδες με την συνεργασία της Αστυνομίας συνέλαβαν δεκάδες παράνομους (στην ουσία εγκληματίες), οι οποίοι χρησιμοποιούν παράνομες παγίδες για τα πουλιά, όπως δίχτυα, ξόβεργες, μηχανήματα μίμησης των φωνών των πουλιών και διάφορα άλλα. Παράλληλα, κατάφεραν να απελευθερώσουν εκατοντάδες πουλιά που είχαν συλληφθεί σε παγίδες ή που ήταν κλεισμένα σε κλουβιά. 
Οι χώρες στις οποίες δρουν οι ομάδες είναι το Λίβανο, η Κύπρος, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία κ.ά.
Εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για την δράση της Επιτροπής, για τις συλλήψεις των εγκληματιών και για τις απελευθερώσεις των πουλιών, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία και επισκέψου την ιστοσελίδα της οργάνωσης "Επιτροπή ενάντια στην δολοφονία των πουλιών" (Komitee gegen den Vogelmord). Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στις ομάδες αυτές που σταματούν εγκλήματα ενάντια στην φύση, τα οποία έπρεπε να έχουν σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια!


Φωτογραφία (2021, Φεβρουάριος): Ένας Στραβολαίμης (Jynx Torquilla) στην αυλή μας μέσα στην Ερέτρια! 
Ο Στραβολαίμης είναι ένα είδος μικρόσωμου Δρυοκολάπτη, ο οποίος τρέφεται κυρίως με μυρμήγκια που συνήθως ζουν σε σάπιους κορμούς και ξύλα. Πηγή πληροφοριών για το είδος είναι η European Environment Agency (εάν θέλεις, κάνε "κλικ" εδώ). 
Εάν φυτεύουμε είδη φυτών της Ελληνικής φύσης, εάν είμαστε φιλικοί προς τα πουλιά και φροντίζουμε, ώστε να υπάρχουν ασφαλή μέρη για αυτά στον κήπο μας και προστασία από τις γάτες, τότε μπορεί να ζήσουμε πολύ ευχάριστες εκπλήξεις!