Sunday 2 July 2023

Το βίντεο της ντροπής: Πώς η λαθροθηρία στην Ζάκυνθο συνεχίζεται ανεξέλεγκτα

 Το παράνομο κυνήγι στην Ζάκυνθο είναι γνωστό ήδη από την δεκαετία του 1980.
Εκείνη την εποχή, οικολογικές οργανώσεις, όπως η Ελληνική Φυσιολατρική Αντι-κυνηγετική Πρωτοβουλία, έκαναν τεράστιο αγώνα ενάντια στο αίσχος της λαθροθηρίας στη Ζάκυνθο και στα νησιά Στροφάδες, Νότια της Ζακύνθου.
Στο στόχαστρο των κυνηγών ήταν κυρίως τα Τρυγόνια κατά το μεταναστευτικό τους ταξίδι. Οι κυνηγοί τα περίμεναν και τα σκότωναν κατά χιλιάδες, πριν ακόμη προλάβουν να προσγειωθούν, για να ξαποστάσουν από το μακρύ ταξίδι τους.
Όμως από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα ... Η λαθροθηρία συνεχίζεται ανεξέλεγκτα στη Ζάκυνθο, παρά τις αντιδράσεις αμέτρητων πολιτών και οικολογικών οργανώσεων.
Μέλη της Γερμανικής οργάνωσης Kommittee gegen den Vogelmord (Επιτροπή ενάντια στην Δολοφονία των Πουλιών) επισκέφθηκαν εφέτος, την Άνοιξη 2023, την Ζάκυνθο και οι εικόνες που αντίκρυσαν τους άφησαν άφωνους.
Αν και το Ανοιξιάτικο κυνήγι έχει απαγορευθεί στην Ελλάδα ήδη από το 1985, στην Ζάκυνθο συνεχίζεται ανεξέλεγκτα.
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα και δες το τρίλεπτο βίντεο - ντοκουμέντο της ντροπής στο youtube:


Οι εικόνες των τραυματισμένων και δολοφονημένων πουλιών (Τρυγόνια, Μελισσοφάγοι, Αρπακτικά πουλιά και άλλα πανέμορφα πλάσματα της Ευρωπαϊκής φύσης), καθώς και η μετατροπή της φύσης σε πεδίο μάχης και σε σκουπιδότοπο από πλαστικά φυσίγγια, μας ντροπιάζουν ως χώρα.
Πώς είναι δυνατόν να μην σταματάει κανένας αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα αυτούς τους παράνομους σαδιστές και δολοφόνους των ζώων της Ελληνικής φύσης, τα οποία δεν τους ανήκουν; Πρέπει να έρχονται οργανώσεις από το εξωτερικό, για να σταματούν τα περιβαλλοντικά εγκλήματα στην Ελλάδα; Εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν είμαστε άξιοι από μόνοι μας να σταματήσουμε τους εγκληματίες;