Tuesday 15 November 2016

Όλο και μεγαλύτερος αριθμός vegan προϊόντων στην Ευρώπη!

Σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Αγγλία, η Ισπανία κ.λ.π. ένας φυτοφάγος vegan έχει αμέτρητες επιλογές. Η γενική τάση που επικρατεί, είναι το προϊόν να είναι vegan, αλλά και βιολογικής (οικολογικής, φιλικής προς το περιβάλλον) καλλιέργειας!
Η Joya είναι μία εταιρεία που παράγει φυτικά "γαλακτοκομικά" προϊόντα. Κάποια από αυτά κυκλοφορούν εδώ και χρόνια και σε ελληνικά σούπερ-μάρκετ. 
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην εικόνα, και δες στην ιστοσελίδα της Joya δύο προϊόντα: vegan Greek Joghurt!!:


Σε κάποια σούπερ-μάρκετ οι δυνατότητα επιλογής είναι τόσο μεγάλη, που πραγματικά δεν ξέρεις τί να πρωτοδοκιμάσεις! Στην ακόλουθη εικόνα φαίνεται μία πτέρυγα ψυγείου αλυσίδας σούπερ μάρκετ: σχεδόν όλα τα προϊόντα σε αυτά τα ράφια είναι vegan!:


Το ρόφημα σόγιας και μάλιστα βιολογικής καλλιέργειας, διατίθεται σε πολλά σούπερ μάρκετ εδώ και χρόνια σε τιμή κάτω του ενός ευρώ!


Η αλυσίδα VEGANZ, με αποκλειστικά vegan προϊόντα, ιδρύθηκε το 2011 στο Βερολίνο στην Γερμανία. Σήμερα, διοχετεύει μία πλούσια και νόστιμη γκάμα προϊόντων της σε 1600 σούπερ-μάρκετ της αλυσίδας SPAR-, EUROSPAR και INTERSPAR σε όλην την Αυστρία.
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα και επισκέψου την ιστοσελίδα της VEGANZ:


Και αλυσίδες, που ως τώρα προσέφεραν μόνον ζωικά προϊόντα, όπως κρέας, ψάρι, ή γαλακτοκομικά, προσφέρουν πλέον και την vegan επιλογή. Για παράδειγμα η αλυσίδα NORDSEE, η οποία προσέφερε μέχρι πρότινος μόνον ψαρικά, από τις αρχές του χρόνου προσφέρει και μία νόστιμη vegan επιλογή: σάντουιτς με μανιτάρι πόρτομπέλλο και σάλτσα. Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα και διάβασε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα της φιλοζωικής οργάνωσης "Albert Schweizer Stiftung":


Αλλά και κλασικές εταιρείες παραγωγής προϊόντων, όπως είναι για παράδειγμα οι γνωστές γκοφρέτες "Manner", σήμερα πρόσθεσαν το σήμα Vegan σε προϊόντα τους που είναι 100 % φυτικά.
Εάν θέλεις, επισκέψου την ιστοσελίδα της εταιρείας "Manner", η οποία σήμερα χαίρεται που διαθέτει και vegan προϊόντα επάνω από 100 χρόνια:


Αυτά είναι μόνον κάποια παραδείγματα που αποδεικνύουν, ότι ο vegan τρόπος ζωής είναι πλέον πολύ εύκολη υπόθεση! Πάνε οι εποχές που άκουγες διαρκώς εκείνο το βαρετό: "Είσαι φυτοφάγος;; Και τί τρώς;;". Σήμερα είναι πανεύκολο να είσαι φυτοφάγος!