Friday 26 April 2019

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Πειραμάτων επάνω σε Ζώα.

Η 24η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Πειραμάτων επάνω σε Ζώα και όπως κάθε χρόνο οι Φιλοζωικές Οργανώσεις διοργανώνουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στα φρικτά βασανιστήρια που γίνονται επάνω σε ζώα πίσω από τις κλειστές πόρτες κάποιων εργαστηρίων.
Χρόνο με τον χρόνο και υπό την πίεση των φιλόζωων με διαμαρτυρίες και επιστολές διαμαρτυρίας προς κάθε υπεύθυνο, όλο και περισσότερες εταιρείες καλλυντικών, σχολές ιατρικής και φαρμακευτικής κ.λ.π. σταματούν τα πειράματα επάνω σε ζώα.
Ευθύνη όμως φέρει και ο κάθε καταναλωτής. Δεν αγοράζουμε προϊόντα από εταιρείες που κάνουν πειράματα επάνω σε ζώα. Ιδιαίτερα σε καλλυντικά και σε καθαριστικά είναι εύκολο να τα αποφύγουμε, όταν επάνω στο προϊόν υπάρχει το σήμα με το κουνελάκι, ή αναγράφεται η πρόταση "Not tested on animals". Επίσης, χωρίς πειράματα επάνω σε ζώα πρέπει να είναι και όλα τα προϊόντα που αναγράφεται η λέξη "vegan", διότι vegan ουσιαστικά σημαίνει "χωρίς την εκμετάλλευση των ζώων".
Λέμε "όχι" στα πειράματα επάνω σε ζώα, ενώ λέμε "ναι" στις εναλλακτικές μεθόδους, όπως καλλιέργειες οργάνων, καλλιέργειες ιστών, επιδημιολογικές μελέτες κ.λ.π. τις οποίες προτείνουν εδώ και δεκαετίες οι Φιλοζωικές Οργανώσεις και η "Επιτροπή Ιατρών για Υπεύθυνη Ιατρική (PCRM)"!
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία και ενημερώσου για τις θέσεις και την δράση στην ιστοσελίδα της Οργάνωσης  "Επιτροπή Ιατρών για Υπεύθυνη Ιατρική (PCRM)"