Friday 19 April 2019

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ψαρέματος.

Το τέταρτο Σάββατο του Μαρτίου (εφέτος ήταν στις 30 Μαρτίου 2019) έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ψαρέματος.
Η υπεραλίευση των θαλασσών είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, που συνεχίζει μέχρι σήμερα να υποτιμάται από πολλούς πολίτες και Πολιτικούς.
Το πρόβλημα της υπεραλίευσης των θαλασσών δεν είναι μόνον πανελλαδικό, αλλά παγκόσμιο.
Ο άνθρωπος αλιεύει σχεδόν τα πάντα, αδειάζοντας τις θάλασσες και καταδικάζοντας σε ασιτεία διάφορα είδη μεγαλύτερων ψαριών, θηλαστικών ή θαλασσοπουλιών.
Ένα από τα αμέτρητα πλέον παραδείγματα ζώων που υποφέρουν από την υπεραλίευση των θαλασσών, είναι οι συμπαθέστατοι Πιγκουίνοι στην παραλία Bettys Bay στην Νότιο Αφρική. Εκεί, από την δεκαετία του 1980 δημιουργήθηκε ένα Προστατευόμενο Πάρκο, που συμπεριλαμβάνει ένα κομμάτι ξηράς και θάλασσας, με σκοπό να επιστρέψουν οι Πιγκουίνοι, τους οποίους είχαν εξαφανίσει στο παρελθόν οι άνθρωποι.


Όμως ακόμη και εδώ, η εικόνα που συναντήσαμε, δεν ήταν και τόσο ευχάριστη, όσο πιστεύαμε.
Παρά το γεγονός, ότι μπροστά από την παραλία Bettys Bay απλώνεται ο Ατλαντικός Ωκεανός, οι πιγκουίνοι δεν βρίσκουν τροφή, λόγω της υπεραλίευσης των θαλασσών από τον άνθρωπο. 


Αποτέλεσμα είναι οι Πιγκουίνοι να αναγκάζονται να διανύουν όλο και περισσότερα χιλιόμετρα για να βρουν τροφή. Έτσι, χάνουν πολλή ενέργεια στον δρόμο, εκτίθενται σε όλο και μεγαλύτερους κινδύνους και τα καταφέρνουν δύσκολα. Ιδιαίτερα τα μικρά τους. 
Εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ψαρέματος, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία και επισκέψου την ιστοσελίδα της Οργάνωσης End of Fishing World Day: