Monday 17 June 2019

5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί συμβολικά ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και αποτελεί αφορμή, ώστε σε όλον τον κόσμο αυτήν την ημέρα να διοργανώνονται διάφορες οικολογικές δραστηριότητες και γιορτές.
Το ευτύχημα είναι, πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι και ιδιαίτερα νέοι, οι οποίοι αποτελούν και το μέλλον, επιλέγουν πλέον να ζουν με έναν τρόπο οικολογικό, δηλαδή φιλικό προς το περιβάλλον.
Ο καθένας από εμάς, όπου και εάν βρίσκεται, μετράει και έχει την δυνατότητα της επιλογής και την ευθύνη να επιλέξει ανάμεσα σε δύο τρόπους ζωής: είτε τον βλαβερό τρόπο ζωής προς το σύνολο, είτε τον φιλικό τρόπο ζωής προς την φύση, τα φυτά, τα ζώα και τον άνθρωπο. 


Φωτογραφία: Παπαδίτσα πίνει νερό στον κήπο μας μέσα στην πόλη της Ερέτριας.
Ένας απλός τρόπος να βοηθάμε την φύση είναι να φυτεύουμε αυτόχθονα είδη φυτών στον χώρο που διαθέτουμε και να τοποθετούμε μία κούπα με νερό για τα πουλιά σε κάποιο ψηλό και ασφαλές σημείο, ώστε να μην κινδυνεύουν από τις γάτες.
Είναι σημαντικό να ανανεώνουμε το νερό καθημερινά, για να μην πολλαπλασιάζονται τα κουνούπια.
Επίσης, είναι σημαντικό να τοποθετούμε μέσα στην κούπα ένα τουλάχιστον μικρό κλωνάρι, για να μπορούν να βγουν τα έντομα, αλλά και μικρά πουλάκια, που πιθανόν να γλιστρήσουν μέσα στο νερό.


Εάν διαθέτουμε αρκετό χώρο, καλό είναι να τοποθετούμε κάποια κούπα με νερό και στο έδαφος και για όλα τα άλλα ζώα, που αυτήν την εποχή διψούν.


Φωτογραφία: Διψασμένη χελώνα πίνει νερό από ένα από τα κουπάκια, που έχουμε τοποθετήσει στον Ελαιώνα μας στον Μαλακώντα Ερετρίας.