Monday 17 June 2019

Stop Live Transport!

Η 14η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην μεταφορά ζωντανών ζώων προς τα σφαγεία (International Awareness Day "Stop Live Transport").
Τα ζώα προς σφαγή, σε όλον τον κόσμο, χωρίζονται από την ομάδα τους και από την οικογένειά τους, συγκεντρώνονται σε κάποιες μάνδρες για ώρες ή και για ημέρες, φορτώνονται όπως - όπως σε κάποια φορτηγά, μεταφέρονται δεκάδες, εκατοντάδες, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και χιλιάδες χιλιόμετρα στο κρύο, στην ζέστη, χωρίς νερό και οδηγούνται στο σφαγείο, δηλαδή στον τόπο εκτέλεσής τους, όπου και θανατώνονται μέσα στην αγωνία, στον φόβο, στον πόνο, μόνον και μόνον για να καταλήξουν ως παχιές μπριζόλες και burgers.
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία και επισκέψου την ιστοσελίδα της Οργάνωσης "Stop Live Export".


Φωτογραφία: Ένα από τα αμέτρητα, τεράστια, διώροφα φορτηγά που μεταφέρουν αγελάδες προς τα σφαγεία στην Αυστραλία. Τα ζώα που μεταφέρονται από την κεντρική Αυστραλία, συχνά ταξιδεύουν επάνω από 1.000 (χίλια!) χιλιόμετρα μέχρι να φθάσουν σε κάποιο σφαγείο. Πολλά ζώα μάλιστα συνεχίζουν ένα μαρτυρικό ταξίδι μέσα σε καράβια, που τα μεταφέρουν στα σφαγεία της Ασίας.
Κάθε φορά που το φορτηγό φρενάρει, ή περνάει μέσα από μία πόλη, τα ζώα σηκώνουν τα κεφάλια και κοιτάζουν έξω προσπαθώντας να καταλάβουν πού βρίσκονται. Μέσα στην αγωνία, τον φόβο και την δίψα, κατεβάζουν πάλι τα κεφάλια κάτω τρομαγμένα και εξαντλημένα. Όπως ακριβώς θα κάναμε και εμείς οι άνθρωποι, εάν είμασταν στην θέση τους. 
Με την διαφορά, ότι εάν αυτό συνέβαινε σε ανθρώπους, θα το καταδικάζαμε ως ένα απάνθρωπο και άδικο έγκλημα. Όταν το ίδιο έγκλημα συμβαίνει σε άλλα είδη, τότε …. το έγκλημα, δεν είναι έγκλημα;…..