Friday 20 August 2021

Κυνηγετική περίοδος: το "κερασάκι στην τούρτα" ...

 Μετά από τις τεράστιες καταστροφικές πυρκαγιές, που έκαψαν περιουσίες και κατέκαψαν τα δάση στην Βόρειο Εύβοια, στην Αττική, στην Πελοπόννησο, στην Ρόδο και σε πολλά άλλα μέρη, οι φωτιές συνεχίζουν, μετά από εβδομάδες, να καίνε ακόμη. Σε κάποιες περιοχές είχαμε τις πρώτες πλημμύρες. Το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου εντείνεται όλο και περισσότερο. Η Βιοποικιλότητα μειώνεται δραματικά στην στεριά και στην θάλασσα. Τα πουλιά και τα άλλα άγρια ζώα που επιβίωσαν από τις φωτιές, αναγκάζονται τώρα να μεταναστεύσουν, για να βρουν καταφύγιο, νερό και τροφή. Παρ΄όλ΄αυτά,  σήμερα, στις 20 Αυγούστου 2021 έρχεται και το "κερασάκι στην τούρτα" της καταστροφής για τα άγρια ζώα: ανοίγει η κυνηγετική περίοδος!

Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία με μία (από τις πολλές) πυροβολημένη πινακίδα και διάβασε άρθρο της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας σχετικά με το κυνήγι των Τρυγονιών. Τα Τρυγόνια είναι ένα προστατευόμενο είδος, αλλά εδώ και δεκαετίες αποδεκατίζονται στα Στροφάδια και στην Ζάκυνθο, όταν κουρασμένα από το μεταναστευτικό τους ταξίδι προς τον Νότο προσγειώνονται στα Ιόνια νησιά, για να ξεκουραστούν:


Αντί, εμείς οι άνθρωποι να σκοτώνουμε τα πουλιά, είναι καλύτερα να τα βοηθάμε να επιβιώσουν! Να τους προσφέρουμε λίγο νερό και ένα ασφαλές καταφύγιο στον κήπο μας, ή στον χώρο που διαθέτει ο καθένας από εμάς!
Φωτογραφία (2018 Μάρτιος / Ερέτρια): οι Τσίχλες είναι ένα από τα είδη, τα οποία εδώ και χρόνια βρίσκουν καταφύγιο στον κήπο μας μέσα στην Ερέτρια.