Friday 6 August 2021

Ο κατ΄ εξακολούθηση "βιασμός" της φύσης από τον άνθρωπο.

Ήδη από την δεκαετία του 1980 θυμάμαι τις οικολογικές οργανώσεις (ανάμεσά τους και η Ένωση Ελλήνων Οικολόγων Δασολόγων), να απαιτούν από την Ελληνική Κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάρτιση Εθνικού Κτηματολογίου, δασικών χαρτών και του τόσο πολύτιμου Δασολογίου, έτσι ώστε οι αρμόδιοι φορείς, αλλά και κάθε πολίτης, να γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκονται τα σύνορα των δασών και των δασικών εκτάσεων, έτσι ώστε να μπορεί να τα προστατεύσει από τους καταπατητές.

Επί δεκαετίες "φύτρωναν" σπίτια μέσα σε πυκνά δάση, που απορούσες, πώς είναι δυνατόν αυτά τα σπίτια να έχουν οικοδομική άδεια μέσα στην "καρδιά" ενός δάσους. Κανείς όμως δεν τα σταματούσε! Σήμερα, σαράντα χρόνια αργότερα, η διαδικασία της χαρτογράφησης των δασικών εκτάσεων της Ελλάδας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Έτσι, οι καταπατήσεις εις βάρος της φύσης συνεχίζονται ...

Σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, εκεί όπου έχει καεί δάσος ή δασική έκταση στο παρελθόν, παρατηρείται με τον καιρό (αντί να αφήνεται η φύση ήσυχη, ώστε να μπορέσει να θεραπεύσει τις "πληγές" της), να φυτεύονται από ιδιώτες ελαιόδενδρα, με σκοπό να αλλάξουν σταδιακά την χρήση της γης. 

Ευτυχώς πλέον σήμερα, με τα δορυφορικά συστήματα μπορούν να ελεγχθούν τέτοιες παράνομες πράξεις εις βάρος της πολύπαθης Ελληνικής φύσης. Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία και διάβασε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα B2green:

Φωτογραφία (2021, Αύγουστος / Ερέτρια): Ο καπνός από τις πυρκαγιές στην Βαρυμπόμπη Αττικής και από τις Ροβιές Ευβοίας κάλυψε τον ήλιο και πάνω από την Ερέτρια.

Παντού σε όλην την Ελλάδα, κάθε χρόνο, γινόμαστε μάρτυρες εκατοντάδων δασικών πυρκαγιών. Βλέπουμε με πόνο ψυχής να καίγονται περιουσίες, αλλά και ό,τι έχει απομείνει από την τόσο ταλαιπωρημένη από τον άνθρωπο Ελληνική φύση. Τα δένδρα, τα ζώα, τα πουλιά, τα έντομα "πληρώνουν" πολύ ακριβά με την ζωή τους την ανθρώπινη παρανομία ή αδιαφορία. 

Φωτογραφία (2021 Αύγουστος / Ερέτρια): το παχύ νέφος από τις πυρκαγιές στις γύρω περιοχές σκέπασε όλη την Ερέτρια. Εάν θέλεις, δες ένα σύντομο βίντεο:

Ακόμη και εάν δεν πρόκειται για εμπρησμό, αλλά για πυρκαγιά που προκαλείται από βαριά αμέλεια, μιλάμε για ένα έγκλημα! 

Κάθε δήθεν "κύριος" ή "κυρία", που ανοίγει αδιάφορα το τζάμι του αυτοκινήτου του και πετάει αναμμένο τσιγάρο έξω, εκτός του ότι είναι πολύ μικρός στο μυαλό και στην ψυχή, είναι και παράνομος και πρέπει να τον σταματάμε!

 Όσο για τους εμπρηστές, αυτοί είναι  εγκληματίες επικίνδυνοι για την φύση και την ανθρωπότητα! Ελπίζουμε να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν όπως αρμόζει σε έναν εγκληματία!