Saturday 14 August 2021

Καλό vegan Δεκαπενταύγουστο!

 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, θα γιορτάσουμε το Δεκαπενταύγουστο με ένα πλούσιο τραπέζι και με νοστιμότατες συνταγές, για τις οποίες δεν χρειάζεται να προηγηθούν ... ζωοθυσίες!

Για ποιο λόγο πρέπει κάθε γιορτή να συνδυάζεται με τον πόνο, την αγωνία και τελικά την αιματοχυσία κάποιων αθώων πλασμάτων; 

Ο σεβασμός προς την ζωή των συνανθρώπων μας και προς την ζωή των άλλων ειδών είναι η βάση, για να ζήσουμε αρμονικά και ειρηνικά όλοι μαζί.

Ένα σαρκοφάγο ζώο, όπως ο λύκος, το λιοντάρι, ή ο καρχαρίας, δεν έχουν το προνόμιο της επιλογής του φαγητού τους. Εάν δεν φάνε την σάρκα κάποιου άλλου ζώου, θα πεθάνουν από την πείνα. Αντιθέτως, εμείς οι άνθρωποι έχουμε την δυνατότητα της επιλογής και γι΄ αυτό επιλέγουμε έναν αναίμακτο τρόπο ζωής. Δεν φθάνει τόσος πόνος σε όλον τον πλανήτη; Πρέπει να προκαλούμε επιπλέον πόνο μόνον και μόνον για λόγους λαιμαργίας;  

Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία με τα νοστιμότατα vegan σουβλάκια (πριν ψηθούν) και δες το πολύ ωραίο αντι-σπισιστικό βίντεο "We 're Not Different In Any Important Way" της οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων "PETA.org". Τα ζώα χαίρονται, αγωνιούν, πονούν, φοβούνται, όπως ακριβώς και εμείς και το κάθε ένα από αυτά αποτελεί ένα άτομο με την δική του αξία (και δεν εννοούμε χρηματική αξία βέβαια!...) !