Tuesday 12 December 2023

Καλές αναίμακτες γιορτές

 Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, χωρίς ζωοθυσίες!
Είναι πολύ υποκριτικό να μιλάμε για γιορτές αγάπης, όταν τις συνδυάζουμε με το μαρτύριο και την θανάτωση αμέτρητων ζώων, τα οποία αγαπάνε την ζωή και τους φίλους τους όπως εμείς, αγωνιούν όπως εμείς, τρέμουν και παραλύουν από τον φόβο τους όπως εμείς και τελικά αισθάνονται τον πόνο όπως εμείς.
Εκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο από όλον τον κόσμο αποδεικνύουν την φρίκη της κόλασης των σφαγείων, η οποία δεν έχει καμία σχέση με γιορτή αγάπης. 
Το να γυρίζει κάποιος το κεφάλι προς άλλη κατεύθυνση, κάθε φορά που αντικρίζει ένα φορτηγό γεμάτο με ζώα να κατευθύνεται προς το σφαγείο, επίσης είναι υποκρισία. 
Εάν θέλεις να δεις κάποιες εικόνες από την φρικτή πραγματικότητα, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία με την αγελαδίτσα και επισκέψου την ιστοσελίδα της Γερμανικής οργάνωσης SOKO - Tierschutz:


Φωτογραφία: το πρόσωπο μίας νεαρής αγελαδίτσας, που κοιτάζει φοβισμένα με την απορία "που μας πάνε;" μέσα από το φορτηγό που τις οδηγεί στο σφαγείο. 
Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες ακόμη ιστοσελίδες με βίντεο - μαρτυρίες μέσα από μεγακτηνοτροφικές μονάδες και σφαγεία παρακάτω (κάνε "κλικ" επάνω στο όνομά τούς): 
Οι πάρα πάνω οργανώσεις αναφέρονται ενδεικτικά. Υπάρχουν πάρα πολλές επιπλέον αξιόλογες οργανώσεις, που αποδεικνύουν την φρίκη πίσω από την εκμετάλλευση των ζώων. 
Και όλη αυτή η φρίκη, όλος αυτός ο πόνος, όλο αυτό το αίμα και η θανάτωση τόσων αθώων πλασμάτων συμβαίνει άδικα. Υπάρχουν αμέτρητες vegan συνταγές χωρίς βία, χωρίς αίμα, νοστιμότατες, υγιεινές και χορταστικές. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να εκμεταλλευόμαστε και να σκοτώνουμε τα ζώα. 
Ένα από τα πολυάριθμα παραδείγματα ιστοσελίδων με vegan συνταγές είναι η Bosh.tv (Henry & Ian). Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία και απόλαυσε τις νοστιμότατες vegan συνταγές στην Bosh.tv