Thursday 22 August 2019

Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα!

Είναι γνωστή σε όλους η εικόνα καμένων αγροτικών ή δασικών εκτάσεων ακριβώς δίπλα στον δρόμο, όπου είναι Ηλίου φαεινότερο, ότι κάποιος αδιάφορος συνάνθρωπός μας πέταξε αναμμένο τσιγάρο από το αυτοκίνητο αδιαφορώντας για την ζημιά που θα προκαλέσει στην φύση, ή στην ξένη περιουσία.
Είναι επίσης γνωστή σε όλους η εικόνα κάποιου δήθεν "κύριου" ή "κυρίας" σε προπορευόμενο όχημα, που ανοίγει το παράθυρο και πετάει αναμμένο τσιγάρο έξω, ακόμη και σε εποχές ξηρασίας ή και με αέρα. 
Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό, για να καταλάβουν αυτοί οι άνθρωποι, ότι εκείνη την στιγμή ρισκάρουν όχι τόσο την δική τους ζωή, αφού είναι απλώς περαστικοί από το συγκεκριμένο σημείο, όσο την ζωή των άλλων!
Πρόκειται για μία πράξη βαριάς αμέλειας! Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει ή να σταματήσουν αυτήν την εγκληματική συνήθεια, ή να τιμωρούνται με βαρύ πρόστιμο από τον Νόμο!
Φωτογραφία: Ένας καμένος ελαιώνας στην Νότιο Εύβοια, ένα από τα αμέτρητα παραδείγματα καμένων εκτάσεων από πεταμένο, αναμμένο τσιγάρο. Ο περαστικός, δήθεν "κύριος", πέταξε το τσιγάρο του, έκανε την ζημιά του και έφυγε. Ο ιδιοκτήτης όμως του καμένου ελαιώνα θα πληρώσει ακριβά την εγκληματική αδιαφορία και αναισθησία του δήθεν "κύριου" που απλώς έφυγε …