Sunday 25 August 2019

Η κρεατοφαγία βλάπτει σοβαρά την φύση!...

Ο Αμαζόνιος για ακόμη μία φορά φλέγεται και επιτέλους κάποιοι Παγκόσμιοι Οργανισμοί, Πολιτικοί και Μ.Μ.Ε. αρχίζουν να μιλούν δειλά-δειλά για την σχέση της Παγκόσμιας Περιβαλλοντικής Καταστροφής με την Κτηνοτροφία και επομένως με την Κρεατοφαγία!
Επάνω από το 65 % των αποψιλωμένων εκτάσεων του Αμαζονίου χρησιμοποιούνται ως βοσκότοποι στην Κτηνοτροφία για τις αγελάδες.
Σχεδόν το 6,5 % των αποψιλωμένων εκτάσεων του Αμαζονίου χρησιμοποιούνται στην Γεωργία για την παραγωγή γενετικά μεταλλαγμένης σόγιας, η οποία εξάγεται και χρησιμοποιείται ως ζωοτροφή στην Κτηνοτροφία για την παραγωγή κρέατος ή γάλακτος (π.χ. στην Κίνα και στην Ευρώπη)!
Με λίγα λόγια οι καταναλωτές κρέατος ή γάλακτος από την Βραζιλία, ή οι καταναλωτές κρέατος ή γάλακτος ενός δύστυχου ζώου που εκτράφηκε σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου, αλλά ταΐστηκε με σόγια από τον Αμαζόνιο, στην ουσία "καταβροχθίζουν" το δάσος του Αμαζονίου!
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην φωτογραφία με μία δύστυχη αγελάδα που κλαίει ενώ μεταφέρεται στο σφαγείο και διάβασε ένα σχετικό άρθρο για την κατάσταση στον Αμαζόνιο στην ιστοσελίδα "Green Agenda":