Εδώ και πολλές δεκαετίες στην Αυστραλία δολοφονούνται περισσότερα από δύο εκατομμύρια Καγκουρό ετησίως! Πρόκειται για την μεγαλύτερη σφαγή άγριων θηλαστικών παγκοσμίως.
Πολλές Οικολογικές και Φιλοζωικές Οργανώσεις αγωνίζονται εδώ και δεκαετίες ενάντια σε αυτήν την άδικη αιματοχυσία.
Η Greenpeace μάλιστα είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όπου διαδραματιζόταν η σφαγή με τον ακόλουθο βάναυσο τρόπο: οι κυνηγοί με αυτοκίνητα τζιπ κυνηγούσαν τα Καγκουρό μέχρι αυτά να σταματούν εξαντλημένα μην μπορώντας να τρέξουν άλλο. Τότε, οι κυνηγοί πηδούσαν από τα τζιπ και τα ξυλοκοπούσαν μέχρι θανάτου με ό,τι διέθεταν π.χ. κλαδιά θάμνων κ.τ.λ. Το βίντεο της Greenpeace έκανε τότε τον γύρω του κόσμου (το είδαμε και στην Ελλάδα στις ειδήσεις), αλλά η σφαγή δεν σταμάτησε. Συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Ο λόγος της σφαγής ήταν κυρίως το ότι οι κτηνοτρόφοι έβλεπαν τα Καγκουρό ως ανταγωνιστές της τροφής των εκτρεφόμενων ζώων π.χ. των προβάτων (Αξίζει να σημειωθεί, ότι η σφαγή άγριων ζώων λόγω της παγκόσμιας επέκτασης της κτηνοτροφίας είναι ένα ακόμη από τα παρασκήνια της κρεατοφαγίας, το οποίο αποσιωπάται συστηματικά).
Το κρέας των Καγκουρό καταλήγει συχνά ως ζωοτροφή, ενώ το δέρμα τους το αγοράζουν και το χρησιμοποιούν, μεταξύ άλλων, μεγάλες εταιρείες για την κατασκευή ρουχισμού για μοτοσυκλετιστές, για αθλητικά είδη, κυρίως για αθλητικά παπούτσια, όπως η Adidas, η Puma, η Nike κ.τ.λ.
Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας του δέρματος των Καγκουρό στην Ευρώπη είναι η Ιταλία. Μετά από πολλές δεκαετίες αδιαφορίας εκ μέρους των υπευθύνων για την άδικη σφαγή των Καγκουρό, έρχεται τώρα μία ευχάριστη είδηση: η Ιταλική εταιρεία αθλητικών ειδών Diadora, μετά από μακροχρόνιες αντιδράσεις των Ζωοφιλικών Οργανώσεων, σταματάει επιτέλους να χρησιμοποιεί δέρμα από Καγκουρό. Οι Ζωόφιλοι ελπίζουν, ότι και οι άλλες εταιρείες αθλητικών ειδών θα ακολουθήσουν σύντομα το παράδειγμα της Diadora. Κάλλιο αργά παρά ποτέ! ….
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία με το Καγκουρό και διάβασε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα της Οργάνωσης Eurogroup for Animals:
Φωτογραφία: ένα από τα μικρόσωμα είδη Καγκουρώ, Wallaby, μέσα στον χώρο ενός από τα κάμπινγκ του Εθνικού Πάρκου Κακαντού στην Βόρεια Αυστραλία.
Μέσα στα Πάρκα τα άγρια ζώα προστατεύονται, δεν κυνηγούνται, δεν ενοχλούνται και γι΄αυτό εμπιστεύονται τους ανθρώπους.
Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα Καγκουρό, που μας επισκέπτονταν πολύ συχνά μέχρι, σχεδόν, την πόρτα του Αυτοκινούμενου, όπου μέναμε.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Αυστραλία είναι μία ήπειρος με πολύ ανεπτυγμένο τον Κάμπινγκ - Τουρισμό! Παντού υπάρχουν οργανωμένα κάμπινγκ, καθαρά, όπου μπορείς να βιώσεις πραγματικά την υπέροχη Αυστραλιανή φύση και βιοποικιλότητα!
Σχεδόν σε όλες τις θέσεις των κάμπινγκ υπάρχουν ψησταριές, ώστε να μπορείς να μαγειρέψεις και υπαίθρια, εάν θέλεις. Περιττό να αναφέρουμε, ότι δοκιμάσαμε όλα τα υποκατάστατα κρέατος της Αυστραλίας: vegan λουκάνικα κ.τ.λ.! Και πρέπει να πούμε, ότι έχουν πολύ νόστιμα vegan προϊόντα!
Σε όλην την διαδρομή συναντούσαμε το θλιβερό θέαμα ζώων, κυρίως αγελάδων, στοιβαγμένων ή μεταφερόμενων προς τα σφαγεία, συχνά σε διαδρομές άνω των χιλίων χιλιομέτρων (!).
Εμείς, κατά την διάρκεια όλου του ταξιδιού (επτά εβδομάδες), σε όλην την διαδρομή, τονίζαμε την αντίθεσή μας προς όλην αυτήν την άδικη σφαγή, με το σύνθημά μας "I Love Vegan" !