Thursday 7 November 2019

Σώσε την Γη! Ζήσε οικολογικά!

Οι Οικολογικές Οργανώσεις προειδοποιούσαν για την Κλιματική Αλλαγή και τις καταστροφικές της συνέπειες εδώ και δεκαετίες. Ιδιαίτερα δυναμική έγινε η φωνή τους από την δεκαετία του 1980, όταν άρχισε να εξαπλώνεται το Οικολογικό Κίνημα σε όλον τον κόσμο με σκοπό την προστασία της φύσης και της άγριας ζωής. 
Τότε, η πλειοψηφία των Πολιτικών, των Μ.Μ.Ε. και των πολιτών αντιμετώπιζαν χλευαστικά τους Οικολόγους αποκαλώντας τους "καταστροφολόγους" και "οικολογούντες". 
Σήμερα, περίπου σαράντα χρόνια αργότερα, οι περισσότεροι από τους τότε χλευάζοντες παριστάνουν ότι δεν ήξεραν, ότι δεν γνώριζαν και ότι όλα τα ακούνε για πρώτη φορά. 
Έστω και τώρα πρέπει να ληφθούν σημαντικά μέτρα για την προστασία του πλανήτη μας. Και ο κάθε ένας από εμάς με τις επιλογές του, με τον τρόπο που ζει, με τα προϊόντα που αγοράζει και καταναλώνει, είναι συνυπεύθυνος για το μέλλον της Γης. "Ζήσε οικολογικά" σημαίνει "ζήσε φιλικά προς την Γη" !
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία και διάβασε στην εφημερίδα "Το Βήμα" ένα πολύ καλό επίκαιρο άρθρο, σχετικά με την γνώμη χιλιάδων επιστημόνων για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα, εάν θέλουμε να υπάρξει μέλλον …: 


Φωτογραφία: (2018, Νότιος Αφρική) σε κέντρο περίθαλψης Πιγκουίνων μία φάλαινα φτιαγμένη από δικτυωτό σύρμα γεμάτη με σκουπίδια και δίπλα η πινακίδα: Κάθε χρόνο περισσότερα από 100.000 θαλάσσια θηλαστικά πεθαίνουν από τα σκουπίδια. Παρακαλούμε μην πετάτε σκουπίδια.