Friday 8 November 2019

Και η Βασίλισσα Ελισάβετ λέει: ΟΧΙ στις αληθινές γούνες !

Οι πολυετείς αγώνες των Φιλοζωικών Οργανώσεων για την κατάργηση της αληθινής γούνας φθάνουν χρόνο με τον χρόνο στον στόχο τους! Εδώ και δεκαετίες οι Φιλοζωικές Οργανώσεις διαμαρτύρονται ενάντια στις γούνες και φιλόζωοι από όλον τον κόσμο στέλνουν καθημερινά χιλιάδες επιστολές διαμαρτυρίας προς κάθε υπεύθυνο: προς Πολιτικούς, προς Οίκους Μόδας, προς Διάσημους που φορούν γούνα κ.λ.π. Το αποτέλεσμα είναι αισιόδοξο! Αργά μεν, αλλά σταθερά η μία χώρα μετά την άλλη, ο ένας Οίκος Μόδας μετά τον άλλον και Διάσημες προσωπικότητες, καταργούν την γούνα!
Ακόμη και η 93χρονη Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας ανακοίνωσε, ότι δεν θα ξαναπαραγγείλει αληθινή γούνα από ζώα, αλλά πλέον μόνον συνθετικές!
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία και διάβασε ένα σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα της Οργάνωσης ΡΕΤΑ


Φωτογραφία: γούνινα καπέλα με ολόκληρη την ουρά του ζώου να κρέμεται ως … άχαρο διακοσμητικό στοιχείο. 
Στην ιστορία του ανθρώπου εκατομμύρια ζώα μαρτύρησαν, για να φορέσει ο άνθρωπος την γούνα τους και το δέρμα τους. Άδικο μαρτύριο, άδικος θάνατος, μόνον και μόνον για την κακόγουστη μόδα του ανθρώπου. Ευτυχώς και αυτή η μορφή άδικης εκμετάλλευσης των ζώων από τον άνθρωπο περνάει πλέον στην ιστορία και γίνεται μία μαύρη, λανθασμένη "πινελιά" του παρελθόντος.