Σχεδόν όλοι μας χρησιμοποιούμε καθημερινά κάποιες συσκευές, οι οποίες λειτουργούν παράγοντας νερό από την ατμόσφαιρα. Τέτοιες συσκευές είναι για παράδειγμα οι Αφυγραντήρες και τα Κλιματιστικά (Air Condition), τα οποία παράγουν το λιγότερο δέκα λίτρα νερό την ημέρα! Συνήθως, μάλιστα, το νερό αυτό τρέχει στα πεζοδρόμια και πηγαίνει χαμένο ...
Αυτό το οποίο είναι απορίας άξιο είναι το εξής: Αφού σε πολλά μέρη του κόσμου υπάρχει έντονο το πρόβλημα της λειψυδρίας και αφού υπάρχει ήδη η μέθοδος παραγωγής νερού από τον αέρα (και μάλιστα υπάρχουν βιομηχανίες, που κατασκευάζουν τέτοιες συσκευές, οι οποίες παράγουν από 33 έως 10.000 (!) λίτρα νερό από την ατμόσφαιρα - τέτοια συστήματα χρησιμοποιούνται για παράδειγμα στην Νότιο Αφρική), τότε γιατί η χρήση των συσκευών αυτών δεν έχει εξαπλωθεί παντού; Τέτοιες συσκευές και μάλιστα τροφοδοτούμενες με μορφές ενέργειας φιλικές προς το περιβάλλον (όπως π.χ. ηλιακή, αιολική) θα μπορούσαν να μετατρέψουν μία έρημο σε όαση ωφελώντας όχι μόνον τον άνθρωπο, αλλά και τα ζώα και την φύση γενικά.
Διανύουμε την Παγκόσμια Εβδομάδα Νερού (25 έως 30 Αυγούστου) και αντί τα Μ.Μ.Ε. να περιορίζονται σε καταστροφολογίες, θα έπρεπε καλύτερα να διαδίδουν την ύπαρξη τέτοιων σωτήριων λύσεων για τον Πλανήτη μας.
Φωτογραφίες (2019 Αύγουστος): Πάντα συλλέγουμε το νερό του Κλιματιστικού και το χρησιμοποιούμε, για να ποτίσουμε τα φυτά. Σε έναν κουβά συλλέγουμε καθημερινά περίπου δέκα (10!) λίτρα νερό από την λειτουργία του Κλιματιστικού μας. Αυτό το νερό αρκεί, ώστε να ποτίζουμε τέσσερις μεσαίου μεγέθους γλάστρες με ελαιόδενδρα στην βεράντα μας.