Wednesday 5 August 2020

Άνοιξε η πλατφόρμα "Κινούμαι Ηλεκτρικά".

Εδώ και δεκαετίες φωνάζουν οι Οικολογικές Οργανώσεις, ότι πρέπει να γίνει απεξάρτηση της παραγωγής ενέργειας από τον λιγνίτη και από το πετρέλαιο. Αυτά τα καύσιμα υλικά είναι καταστροφικά για τον πλανήτη κατά την εξόρυξή τους, αλλά κυρίως κατά την καύση τους για την παραγωγή ενέργειας. Η καύση τους παράγει τεράστιες ποσότητες Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2), το οποίο αποτελεί σημαντικότατο αίτιο για την πρόκληση του Φαινομένου του Θερμοκηπίου και της Κλιματικής Αλλαγής. 
Οι Οικολογικές Οργανώσεις στηριζόμενες σε έρευνες επιστημόνων προειδοποιούσαν ήδη από την δεκαετία του 1980, ότι εάν ο άνθρωπος συνεχίσει να ζει αντί-οικολογικά, θα προκαλέσει το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου και την Κλιματική Αλλαγή. 
Πέρασαν περίπου 40 χρόνια, για να αποφασίσουν οι Κυβερνήσεις του κόσμου να λάβουν επιτέλους σοβαρά μέτρα, ώστε να πιέσουν τις εταιρείες να στραφούν προς την παραγωγή "καθαρής" ενέργειας, η οποία προέρχεται κυρίως από τον άνεμο (αιολική) και τον Ήλιο (ηλιακή) και παράγει μηδενικούς ρύπους.
Για τους πολίτες άνοιξε η πλατφόρμα "Κινούμαι Ηλεκτρικά" του "Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας", μέσω της οποίας γίνεται ενημέρωση για τα κίνητρα και τις εκπτώσεις σε ηλεκτρικά οχήματα (αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και ποδήλατα). Επίσης, μέσω αυτής της πλατφόρμας θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος από τις 24 Αυγούστου 2020. 
Εάν θέλεις να επισκεφθείς την πλατφόρμα "Κινούμαι Ηλεκτρικά", κάνε "κλικ" εδώ: http://kinoumeilektrika.ypen.gr/


Φωτογραφία (2014 Σεπτέμβριος / Graz, Αυστρία): μικρά ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την πόλη και ποδήλατα στο Graz με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την γνωριμία τους με την ηλεκτροκίνηση.