Saturday 1 May 2021

Τί προσέχουμε, για να πετύχει η Μανιταρίτσα!

Υπάρχουν πολλές πλέον συνταγές για την "Μανιταρίτσα". Πρόκειται για μία συνταγή, την οποία ο κάθε ένας μπορεί να την φτιάξει σύμφωνα με τις δικές του γευστικές προτιμήσεις. Τα βασικά συστατικά είναι: διάφορα είδη μανιταριών, πράσα, κρεμμυδάκια φρέσκα, μαρούλι, άνηθο, λίγο μάραθο, λίγο ρύζι, για να μαζέψει τα υγρά, ένα ποτηράκι λευκό κρασί, αλατοπίπερο και λίγο λεμόνι στο τέλος.

Το μυστικό, για να πετύχει είναι: 

α)   Κόβουμε όλα τα υλικά ψιλά - ψιλά, για να αναμειγνύονται πιο καλά οι γεύσεις.

β) Τσιγαρίζουμε στο λάδι στην κατσαρόλα πρώτα τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Τα τσιγαρίζουμε αρκετά, ώστε να μαλακώσουν καλά, και τότε τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το άνηθο και το μάραθο.

γ)   Τα βράζουμε αρκετή ώρα, ώστε να χυλώσουν κάπως. Έτσι αναμειγνύονται καλά τα υλικά.

δ)   Στο τέλος βάζουμε το λεμόνι.

Από την δεκαετία του 1980 φτιάχνω κάθε Πάσχα την Μανιταρίτσα με αυτά τα υλικά, αλλά σε διάφορες παραλλαγές, όσον αφορά τις ποσότητες του κάθε υλικού και κάθε φορά βγαίνει υπέροχη! 

Εάν θέλεις κάποια συνταγή, η οποία να είναι πιο συγκεκριμένη όσον αφορά τις ποσότητες του κάθε υλικού, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία και δες την συνταγή στην ιστοσελίδα "Vegan και νόστιμο":   


Υ.σ.: δεν πετάμε τις ρίζες από τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, αλλά τις φυτεύουμε. Εάν είναι παραδοσιακές ποικιλίες, το κρεμμύδι τους ζει για χρόνια και κάθε χρόνο, Χειμώνα - Άνοιξη, θα μπορείς να μαζεύεις τα φύλλα τους για σαλάτες, ή για μαγείρευμα.