ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΑΣ και Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΜΑΣ!!!

Εάν θέλουμε να σταματήσει όλο αυτό το άδικο μαρτύριο, τότε η λύση είναι μία : ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να αγοράσουμε και να καταναλώσουμε οποιοδήποτε ζωικό προϊόν !!! Ούτε τρόφιμα ζωικά, ούτε δέρμα, ούτε γούνα, ούτε μπιμπελό και προσέχουμε πάντα τα προϊόντα που αγοράζουμε, να είναι οικολογικά και να μην έχουν δοκιμαστεί σε ζώα !!! Δεν θέλουμε να είμαστε ο άνθρωπος.... "Φάτα-ούλας" !!!

Saturday, 3 February 2018

2 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων εφέτος ήταν "Υγρότοποι για ένα Βιώσιμο Μέλλον στις Πόλεις" αναδεικνύοντας την σπουδαιότητα των υγροτόπων σε αστικά περιβάλλοντα. 
Η πρόταση είναι: Διατήρηση και Αποκατάσταση των αστικών υγροτόπων για την επίτευξη της βιωσιμότητας μέσα στις πόλεις.
Οι υγρότοποι "μαζεύουν" το νερό της βροχής εμποδίζοντας τις πλημμύρες, φιλτράρουν το νερό και εμπλουτίζουν τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα.
Εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία με τον υγρότοπο Κανατάδικα στην Βόρειο Εύβοια και διάβασε ένα εκτενές άρθρο για την εφετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων-Υγροτόπων: 


Και εν΄όψη της ημέρας αξίζει να υπενθυμίσουμε τον αγώνα που κάνουν κάποιοι πολίτες εδώ και δεκαετίες για την προστασία του υγρότοπου Λιβάδι-Κολοβρέχτης λίγα χιλιόμετρα έξω από την Νέα Αρτάκη Χαλκίδας!
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία με τον υγρότοπο Λιβάδι και επισκέψου την ιστοσελίδα της Ομάδας Πολιτών για την Διάσωση του Υγρότοπου - Κολοβρέχτης SOS: