ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΑΣ και Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΜΑΣ!!!

Εάν θέλουμε να σταματήσει όλο αυτό το άδικο μαρτύριο, τότε η λύση είναι μία : ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να αγοράσουμε και να καταναλώσουμε οποιοδήποτε ζωικό προϊόν !!! Ούτε τρόφιμα ζωικά, ούτε δέρμα, ούτε γούνα, ούτε μπιμπελό και προσέχουμε πάντα τα προϊόντα που αγοράζουμε, να είναι οικολογικά και να μην έχουν δοκιμαστεί σε ζώα !!! Δεν θέλουμε να είμαστε ο άνθρωπος.... "Φάτα-ούλας" !!!

Monday, 12 February 2018

Ευχαριστούμε όλες τις εταιρείες και τους μαγαζάτορες που ήδη χρησιμοποιούν το σήμα Vegan!

Και στην Ελλάδα ήδη πολλές εταιρείες, μαγαζάτορες, παραγωγοί προϊόντων κ.λ.π. χρησιμοποιούν τον διεθνή πλέον όρο Vegan για τα 100 % φυτικά προϊόντα τους και τους ευχαριστούμε πολύ γι΄αυτό! Όπως φαίνεται για παράδειγμα στην φωτογραφία κάτω δεξιά στην ταμπέλα μίας Ψησταριάς στην Πορταριά Πηλίου. 


Υπάρχουν όμως και κάποιοι που προφανώς από λόγους άγνοιας αποφεύγουν τον διεθνή όρο Vegan. Όταν πρόκειται για είδη διατροφής, προτιμούν να χρησιμοποιούν τον όρο Νηστίσιμο.
Αλλά το Νηστίσιμο ΔΕΝ είναι πάντα 100 % φυτικό.
Υπάρχει μία διαφορά: Τα Vegan προϊόντα είναι Νηστίσιμα. Τα Νηστίσιμα όμως ΔΕΝ είναι πάντα Vegan! Για παράδειγμα, τα καλαμάρια θεωρούνται Nηστίσιμα, αλλά ΔΕΝ είναι Vegan!
Επίσης, το Νηστίσιμο περιορίζει χρονικά το προϊόν, δηλώνει κατανάλωση σε περιόδους νηστείας και για θρησκευτικούς λόγους. Ενώ το Vegan δηλώνει κατανάλωση 365 ημέρες τον χρόνο (Δηλαδή πάντα) και για ηθικούς λόγους, δηλαδή από οίκτο για τα ζώα και για την προστασία του περιβάλλοντος, διότι η κατανάλωση ζωικών προϊόντων... βλάπτει σοβαρά και το περιβάλλον!