ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΑΣ και Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΜΑΣ!!!

Εάν θέλουμε να σταματήσει όλο αυτό το άδικο μαρτύριο, τότε η λύση είναι μία : ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να αγοράσουμε και να καταναλώσουμε οποιοδήποτε ζωικό προϊόν !!! Ούτε τρόφιμα ζωικά, ούτε δέρμα, ούτε γούνα, ούτε μπιμπελό και προσέχουμε πάντα τα προϊόντα που αγοράζουμε, να είναι οικολογικά και να μην έχουν δοκιμαστεί σε ζώα !!! Δεν θέλουμε να είμαστε ο άνθρωπος.... "Φάτα-ούλας" !!!

Friday, 16 February 2018

Άγρια Ελλάδα στην ΕΡΤ 3

Απλή υπενθύμιση: Συνεχίζεται η πολύ καλή σειρά ντοκυμαντέρ "Άγρια Ελλάδα" στην ΕΡΤ 3 κάθε Κυριακή στις 18:00 με επανάληψη κάθε Πέμπτη στις 20:00.
Πρόκειται για μία σειρά ντοκυμαντέρ από νέους Έλληνες, που προσεγγίζουν την φύση έτσι όπως πρέπει: φιλικά και με σεβασμό! Ερευνούν και δείχνουν στους τηλεθεατές, πώς πρέπει να πλησιάζουμε την φύση χωρίς να αρπάζουμε ό,τι μπορούμε και χωρίς να την καταστρέφουμε.
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην φωτογραφία με τον Λαφιάτη και επισκέψου την πολύ καλή ιστοσελίδα Herpetofauna:


Ο Λαφιάτης της φωτογραφίας είναι ένα πολύ κοινό φίδι στην Εύβοια και στην Ελλάδα γενικά. Είναι εντελώς ακίνδυνος και μπορείς εύκολα να τον αναγνωρίσεις από τις τέσσερις μαύρες ρίγες του.
Παρά το ότι στην αρχαία Ελλάδα το φίδι ήταν ιερό ζώο, χρήσιμο στην φαρμακευτική και έως σήμερα είναι σύμβολο της Ιατρικής, στην νεώτερη Ελλάδα οι γνώσεις για τα φίδια, για τις ποικιλίες των φιδιών, τα χαρακτηριστικά τους κ.λ.π. ήταν σχεδόν... ανύπαρκτες!